Amsterdam

Boende och Hotell i Amsterdam

Det finns mycket att välja mellan om man vill bo på hotell i Amsterdam. Liksom i alla andra stora städer i Europa finns allt från lyxhotell till riktigt billiga alternativ, kedjor såväl som fristående hotell att välja mellan. Det gäller bara att hitta dem. Dessutom ska man tänka på att boka i god tid, då de bra alternativen fort blir uppbokade.
 

Romantisk semester för paret

Hotell Amsterdam
Många par reser på romantiska weekends och minisemestrar till Amsterdam. De härligaste hotellen att ta in på ligger då med utsikt över de centrala kanalerna i staden, och de flesta hittar man i Grachtengordel, som är lite lugnare än Gamla Staden. Här finns till och med husbåtar att hyra för den som vill ha det riktigt gemytligt och välja ett lite annorlunda boende. Husbåtarna hyrs oftast ut veckovis. Utsikten över kanalerna är pittoresk och vacker och hotellen utmed kanalerna finns i alla prisklasser. Om man inte vill bo mitt i staden kan man istället välja luxuösa alternativ strax utanför Amsterdam. Man kan hitta slott, väderkvarnar och fyrar som byggts om till hotell, inte mindre mysigt det.

Barnfamiljens Amsterdam

Det är kanske inte riktigt läge att välja ett hotell mitt i Red-light District om man kommer som barnfamilj. Det kan förstöra en i övrigt trevlig semester. Istället kan man välja andra områden som passar bra mycket bättre och som är klart mer barnvänliga. Ett bra exempel är området runt Vondelpark som är vackert, lugnt och ändå centralt beläget och den som finner ett hotell här kan vara säker på att det passar hela familjen. Man kan även hitta fina hotell som passar barnen i Museumplein. De hotellen är lite finare och ligger lugnt nära många sevärdheter.

Hotell för homosexuella

Ja, nu talar vi Amsterdam! Visst finns det speciella hotell för gaybefolkningen också! De ligger nära områden som är särskilt gayvänliga i staden, även om hela staden andas liberalism. Det finns över hundra gaybarer, restauranger och hotell. Särskilt tätt mellan gaypublikens favoriter är det runt Remprandtplein och utmed gatan Warmoesstraat.

Det mest exklusiva hotellet är Gay Hotel Orfeo Amsterdam. Det startade upp i slutet av 1960-talet och håller verkligen ställningarna och klassen än. Hotellet ligger nästan mitt i centrum med gångavstånd till de flesta områden med gayinriktning. Det äldsta gayhotellet startade upp i slutet av 1940-talet redan och lever och frodas än. Det heter Gay Hotel the Golden Bear. Hotellet är inhyst i ett hus från 1700-talet och är fortfarande ett populärt och uppskattat hotell. I ett vackert kanalhus på Prinsengracht finner man ännu ett gayhotell: ITC Hotel Amsterdam, mycket uppskattat för dess charm och vackra byggnad.

För den som vill vara inne

Vill man vara klassiskt lyxig väljer man ett av de större märkeshotellen runt P.C. Hoofstraat. Här ligger dem på rad. Men det finns en mängd andra häftiga hotell i andra områden att välja på, som är klart mer spännande alternativ. I Red-light District håller det på att blossa upp en riktig innevåg. Här är det numera coolt att vara, från att för några år sedan ansetts som hopplöst nedgånget. Det är en del av en stads själ att staden förändras och att det mest nedgångna området blir hippt igen. Det mönstret kan man se i många städer, inte minst i Amsterdam. Nu är det Red-light District som gäller. Hotel Winston går i bräschen för denna förändring och ligger ute i kanten av området. Hotellet lockar till sig mängder med reklamfolk och konstnärer och ligger mitt i ett av de populäraste nattstråken i Amsterdam.

Nära Vondelpark hittar man också fina och trevliga hotell som passar finsmakaren och den som vill skryta med adressen från hotellet. Här kan man bland annat ta in på ett hotell som på senare tid blivit kult: Hotel de Filosoof. Ta en närmare titt på hotellets konst så förstår du varför det är så populärt.

American Hotel på Leiksekade lockar till sig de flesta rika och berömda som kommer till staden. Art deco pryder interiören på detta mycket hippa hotell. Inte riktigt så dyrt som det låter, faktiskt. Kan man inte bestämma sig för vilket pris och vilken klass man vill ha på hotellet kan man alltid vara cool nog att ta in på det gamla ungdomsfängelset Lloyd Hotel som ligger i de östra delarna om staden. Det är 1, 2, 3, 4 och 5-stjärnigt på en gång, beroende på vilket rum man tar. Priserna ligger från 80 Euro och uppåt.