logo amsterdamguiden.nu
Body Worlds Amsterdam

Body Worlds

"Body Worlds" utställningarna skapades av den tyske anatomiprofessorn Gunther von Hagens i början av 90-talet och har sedan dess visats i flera städer runt om i världen.

Utställningen i Amsterdam, ofta marknadsförd under namnet "Body Worlds: The Happiness Project", fokuserar på hur människans lycka påverkar vår hälsa.

Den utforskar vetenskapliga aspekter av vad som gör oss lyckliga och hur lycka påverkar vår fysiska och psykiska hälsa. Finns det en formel för lycka? Vilka är effekterna för vårt välbefinnande? Vilka kemikalier är inblandade?

"Body Worlds" är en del av en global utställningsserie som visar konserverade människokroppar och kroppsdelar som har preparerats genom en process som kallas plastination.

Denna process bevarar kropparna för att kunna visa dem i olika positioner och aktiviteter. Utställningen syftar till att utbilda besökare om människokroppens funktioner, hälsa och sjukdomar.

Body Worlds kommer att lära dig allt om människans anatomi: styrkan, försvarsmekanismerna och sårbarheterna hos den mänskliga kroppen. Temat för utställningen BODY WORLDS är 'The Happiness Project'.

I Human Body Museum Amsterdam hittar du över 200 anatomiska modeller, gjorda av verkliga plastinerade kroppar. De kommer att ge dig en unik inblick i effekten av lycka på den mänskliga kroppen.

Utställningen är känd för att provocera fram diskussioner om etik, vetenskap och konst, eftersom den använder riktiga mänskliga kroppar som har donerats för vetenskapliga och utbildningsmässiga ändamål.

Den erbjuder en unik inblick i människokroppens anatomi och fungerar som en pedagogisk resurs för att öka medvetenheten om vikten av en hälsosam livsstil.

Innehåll

Boka biljetter till Body Worlds

AmsterdamGuiden

Med AmsterdamGuiden får du mer än bara en reseplan - du får en djupare insikt och uppskattning för stadens unika kultur och historia. Starta ditt äventyr med oss på AmsterdamGuiden, och gör din vistelse i Amsterdam till en minnesvärd upplevelse!
© Copyright 2015 - 2024 – Amsterdamguiden.nu
menucross-circle