logo amsterdamguiden.nu
Stjärnnatt / A stary sky

Van Gogh muséet i Amsterdam

Van Gogh-museet ligger i hjärtat av Amsterdam, i det kulturrika området Museumplein. Här finns också Rijksmuseum, Stedelijk Museum och Concertgebouw

Det moderna byggnadsverket som inhyser museet är ett verk av den nederländske arkitekten Gerrit Rietveld och byggnaden invigdes 1973.

Ta dig till museet

För att komma till Van Gogh-museet kan du ta spårvagnslinje 2, 5, 12 eller 16 och kliva av vid stoppet "Van Baerlestraat". Alternativt kan du ta linje 3 eller 5 och kliva av vid "Museumplein".

Det finns självklart även möjlighet att hyra cykel eller promenera från stadens centrum, vilket är ett trevligt sätt att uppleva Amsterdams vackra kanaler och gränder på vägen.

Berömda målningar

Museet är världens största samling av Vincent van Goghs verk och innehar över 200 målningar, 500 teckningar och 750 brev från konstnären.

Under ditt besök kommer du att få en inblick i van Goghs liv och arbete, från hans tidiga skisser till hans mest kända och imponerande målningar.

Några av de mest berömda målningarna som visas på Van Gogh-museet inkluderar "A stary sky", "Solsikker" (Solsrosor), "Potatisätarna" och "Självporträtt som en målare".

Du kommer också att se verk som "Trädgården med Daubignys" och "Nattkaféet", som belyser konstnärens utveckling genom åren.

Guidade turer

Van Gogh-museet erbjuder en rad guidade turer för att hjälpa dig att få en djupare förståelse för konstnärens liv och verk.

En av de mest populära turerna är "Van Gogh Up Close", som tar dig på en nära titt på konstnärens teknik och arbetsmetoder.

Du kan också prova "Vincent på fredagar" – en speciell kvällstur som erbjuds varje fredag, där du kan utforska museet i en avslappnad atmosfär med musik och drycker.

För familjer med barn rekommenderas "Familjevisningen", som erbjuder en interaktiv och engagerande introduktion till van Goghs liv och konst för hela familjen. Museet har också en rad pedagogiska program och workshops för barn i olika åldrar.

Biljetter till Van Gogh-museet

Du kan köpa biljetter antingen online eller vid entrén. Det rekommenderas starkt att köpa biljetter online, eftersom det garanterar dig inträde och hjälper dig att undvika långa köer.

Du kan välja mellan flera biljettyper, inklusive en standardbiljett, en familjebiljett eller en kombinationsbiljett som också ger dig tillgång till närliggande museer.

Kaffepaus?

Om du vill ha en paus under ditt besök erbjuder museet flera möjligheter till att bryta av dina försök till bildning 😉

På första våningen hittar du Café Le Tambourin, där du kan njuta av läckra smörgåsar, sallader och bakverk samt varma och kalla drycker.

Det finns också en presentbutik där du kan köpa souvenirer, konsttryck och böcker relaterade till Van Gogh och hans verk.

Tillgängliget

Museét är rullstolsvänligt och erbjuder gratis entré för besökare med funktionsnedsättning samt deras ledsagare.

Om du behöver låna en rullstol under ditt besök, kan du förboka en genom att kontakta museets besöksservice i förväg.

Förutom de permanenta samlingarna och de guidade turerna, arrangerar Van Gogh-museet också regelbundet tillfälliga utställningar som fokuserar på olika aspekter av van Goghs arbete eller hans samtida konstnärer.

Dessa utställningar kan ge dig ytterligare insikt i konstnärens liv och arbete samt det konstnärliga klimatet under hans tid.

Se till att kolla på museets hemsida för information om aktuella och kommande utställningar.

Ett besök på Van Gogh-museet kan enkelt kombineras med andra sevärdheter i närheten.

Som tidigare nämnt ligger Rijksmuseum och Stedelijk Museum i samma område, liksom det vackra Vondelpark, där du kan ta en avkopplande promenad eller picknick efter ditt museibesök.

För att få ut det mesta av din resa till Amsterdam och Van Gogh-museet är det en bra idé att planera ditt besök i förväg och försöka undvika de mest hektiska turistsäsongerna, såsom sommarmånaderna och skollov.

Under dessa perioder kan det vara långa väntetider och trängsel på museet.

Sammanfattningsvis är Van Gogh-museet en måste-besök destination för alla som är intresserade av konst och konsthistoria.

Med en imponerande samling av verk och en rad engagerande turer och utställningar, kommer du att lämna museet med en djupare förståelse för Vincent van Goghs liv och geni.

Planera ditt besök i förväg och glöm inte att köpa dina biljetter online för att säkerställa en smidig och njutbar upplevelse.

Innehåll

Biljetter till Van Gogh muséet

AmsterdamGuiden

Med AmsterdamGuiden får du mer än bara en reseplan - du får en djupare insikt och uppskattning för stadens unika kultur och historia. Starta ditt äventyr med oss på AmsterdamGuiden, och gör din vistelse i Amsterdam till en minnesvärd upplevelse!
Instagram
© Copyright 2015 - 2024 – Amsterdamguiden.nu
menucross-circle