logo amsterdamguiden.nu
Magere Brug / Skinny Bridge

Amsterdams broar

Amsterdam med sina många kanaler, har över 1 500 broar och många av dem är historiska och arkitektoniskt intressanta.

Här är några av de mest kända och ikoniska broarna i staden:


Magere Brug (Smala bron)

Denna charmiga uppfällbara träbro över Amstel-floden är en av Amsterdams mest fotograferade och kända broar. Den ursprungliga bron härstammar från 1600-talet, men den nuvarande strukturen byggdes 1934.

Blauwbrug (Blå bron)>

Belägen över Amstel-floden och kopplar samman stadsdelen Rembrandtplein med Waterlooplein. Även om dagens bro är från 1800-talet, har det funnits en bro på den här platsen sedan 1600-talet. Den fick sitt namn från en tidigare blå träbro som en gång stod på samma plats.

Torensluis

Byggd 1648, detta är en av de äldsta och bredaste broarna i Amsterdam. Den sträcker sig över Singel-kanalen och kännetecknas av en av stadens få kvarvarande medeltida torn.

Pythonbrug (Pythonbron)

Detta är en av de nyare broarna i staden, färdigställd 2001. Den är känd för sin röda slingrande form, som liknar en pythonorm.

Staalmeestersbrug

Denna pittoreska bro ligger vid Groenburgwal och ger en ikonisk vy av Zuiderkerk, vilket gör det till en populär fotoplats.

Siegesbrug

En annan uppfällbar bro, den här gången över Nieuwe Herengracht, kännetecknas av sina gröna färgsättningar.

De Zeven Bruggen

(De sju broarna)
Detta är en unik vy i Reguliersgracht där du kan se sju broar i rad, om du står vid rätt vinkel. På kvällen, när broarna är upplysta, erbjuder det en av de mest pittoreska vyerna i staden.

Berlagebrug

Den här stålbalksbron, designad av den kända arkitekten Hendrik Petrus Berlage, går över floden Amstel. Den är känd för sin arkitektoniska stil och öppnades 1932.

Hoge Sluis

Denna skjutbro, som går över floden Amstel, är en av de större broarna i staden och har en komplex struktur med många öppningsmekanismer.

Jan Schaeferbrug

Invigd 2001, den här moderna bron i Oosterdok-området kopplar ihop KNSM Island med resten av staden.

Papiermolensluis

En äldre slussbro belägen vid Lijnbaansgracht. Trots att den inte är lika stor som några av de andra broarna, är den fylld med charm och historia.

Enge Wormerbrug

En modern gång- och cykelbro över Zeeburgerpad som erbjuder en fin utsikt över vattnet.

Scharrebiersluis

Belägen nära NEMO Science Museum, den här bron erbjuder fantastisk utsikt över vattnet och de omgivande områdena.

Oetewalerbrug

Denna bro i den östra delen av staden går över Ringvaart och är mestadels för gångtrafik och cyklister.

Westerdoksbrug

En modern, uppfällbar bro som går över Westerdok, och är en vital länk mellan de norra och södra delarna av staden.

Varje bro i Amsterdam har sin egen historia och charm. Att promenera eller cykla genom staden och upptäcka dessa broar är en del av den unika upplevelsen av att utforska den nederländska huvudstaden.

Blauwbrug (Blå bron): Amsterdam

Innehåll

AmsterdamGuiden

Med AmsterdamGuiden får du mer än bara en reseplan - du får en djupare insikt och uppskattning för stadens unika kultur och historia. Starta ditt äventyr med oss på AmsterdamGuiden, och gör din vistelse i Amsterdam till en minnesvärd upplevelse!
© Copyright 2015 - 2024 – Amsterdamguiden.nu
menucross-circle