11 1 0 4000 1 https://amsterdamguiden.nu 300 0
Amsterdams flygplats Schiphol

Flyg till Amsterdam

Amsterdam är ett populärt resmål och det är förhållandevis lätt att ta sig dit med flyg, bil, tåg eller båt. Det går billiga flyg till Amsterdam från både Arlanda och Kastrup.

Amsterdams flygplats Schiphol är Europas fjärde största flygplats och ligger ungefär 20 kilometer från Amsterdams centrum.

Många lockas av att åka till Amsterdam som är en av Europas populäraste huvudstäder med mycket kultur och annat som lockar.

Weekendresa till Amsterdam

Du kan resa med flyg både ifrån Arlanda och Kastrup. Resorna varierar i pris, men du kan hitta flera riktigt billiga resor om du planerar väl. Schiphol är Amsterdams flygplats och Europas fjärde största. Den är belägen endast några få kilometer utanför centrum så att ta sig in till stan är enkelt.

Från Arlanda är det SAS och KLM som flyger, själv föredrar jag KLM men hittar du bra pris på en SAS-flight så går det ju lika bra.

Till centrala Amsterdam från Schiphol

Det enklaste sättet att komma in till Amsterdams centrum ifrån flygplatsen är att ta direkttåget som går direkt ifrån ankomsthallen var tionde minut.

Tåg

En biljett kostar runt 50 kronor för 2a klass och 1a-klass 80kr, biljetter kan köpas i någon av automaterna eller i biljettkassan på flygplatsen. Vill du snabbt och smidigt ta dig direkt till ditt hotell så finns det speciella bussar ämnade för detta.

Bussarna

Går var tionde minut och en biljett kostar ca 150 kronor. Företaget heter Connexxion.

Taxi

Finns ifrån olika bolag och bilarna står i ”kön” utanför flygplasten, undvik taxiförare som står direkt utanför dörrarna. Priserna varierar en del och det går att förhandla med chaufförerna, 300-400 kronor.

Vill man lyxa till det lite extra så finns limousine att tillgå via Dutch Business Limousine company. Limousine (Mercedes S-Class) kostar ifrån 1000 kronor och uppåt.

Uber

Kostar som en taxi ungefär, men du måste komma på vart du ska träffa dom en bit ifrån flygplatsen, så det är inte riktigt värt. Dessutom kan dom inte alltid stan så bra.

Vår rekommendation

Ta tåget om du ska bo nära stationen – ta en taxi om du bor lite längre bort.

Packlista

  • Paraply
  • Sköna skor
  • En liten karta
  • Ordbok / parlör / reseguide
  • Eurosedlar

Att ha passat tillgängligt till hands när man är ute på stan i Amsterdam rekommenderas. Många butiker och varuhus begär att man ska identifiera sig med passet när man handlar med sitt kreditkort.

Många hotell vill också att man visar upp passet i receptionen när man ska gå in under de första dagarna. Det är enkelt att få tillgång till bankomater över hela stan men växla in en del kontanter hemma och ta med är alltid bra att göra.

Se till att få mindre valörer då inte alla har växel till de största sedlarna. Även bekväma skor är bra att tänka på om du ska gå runt i stan en hel dag. Amsterdam är en klassisk promenadstad och du upptäcker bäst alla dess sevärdheter till fots.

Reseguide är alltid smidigt att ha med, på så sätt behöver du inte vara rädd att missa något och du kan planera resan efter vad du helst vill göra.

Karta från och till Schiphol

Tid till Amsterdam från Schiphol med taxi (ej rusningstrafik)
Till centrum: 21 km, 20 minuter
Till Amsterdam-West: 14 km, 16 minuter
Till Amsterdam-Zuidost: 20 km, 16 minuter

Förgående inlägg
Restauranger
Nästa inlägg
Nederländska ord och fraser