11 1 0 4000 1 https://amsterdamguiden.nu 300 0
Gången under Rijksmuseum

Mötesplatser

Dam Torget

Dam torget är centralt beläget och väldigt enkelt att hitta. Detta är centrum för Amsterdams kultur och historia och runt torget finns mycket intressanta saker att upptäcka. Torget besitter en hel del historia och guidade turer finns att få. 1808 samlades Napoleon och hans trupper här för att ta över hela staden.

Här ligger det Kungliga slottet, som väcker stor uppmärksamhet med sin vackra design och skulpturer. Runt torget finns också olika shoppingstråk och gallerior. Torget är en lugn plats där hundratals turister samlas varje dag för att ta del av Amsterdams historia.

Det finns en mängd olika restauranger och caféer i anslutning till torget och det är en utmärkt plats att ta en paus på och bara se över omgivningen.

Leidseplein

Leidseplein är ett av Amsterdams mest populära torg. Det är oerhört rikt på nattliv och det är här både lokalbefolkningen och turister rör sig ända in på småtimmarna. Här hittar du några av Amsterdams största nattklubbar och torget är alltid i rörelse, såväl vardagar som helger.

Här finns allt för att du ska få en lyckad helkväll, oavsett vad du är ute efter. Du kan äta en god middag på någon av de många restaurangerna och runda av det med att besöka en mysig bar eller ett biobesök.

Det finns också en hel del coffeeshops och livligare nattklubbar att besöka under de senare timmarna. Tänk på att vissa ställen är så populära att det kan ibland vara bra att vara ute i god tid.

Teatrar finns det gott om, och vill du inte gå på en riktig föreställning så kan du alltid sitta på en uteservering och titta på någon av de många underhållarna i form av bland annat musiker, eldslukare och jonglörer som vistas där.

Rembrandtplein

Rembrandtplein är den största samlingsplatsen för turister på nätterna. En del av lokalbefolkningen rör sig här också, men de flesta som vistas där på kvällarna är européer av olika slag. Här kan du möta den holländska kulturen på olika musikbarer som enbart spelar holländsk musik.

Här finns de största gaybarerna och det kan vara väldigt trevligt och intressant att möta den färgglada världen med allt vad det innebär. Mitt på toget finns en liten park där man kan sitta till inpå morgonen och bara umgås och se den vackra omgivningen.

Det erbjuds också livliga nattklubbar som har öppet hela nätterna och rymmer flera hundra människor. På dagarna kan du handla i de små butiker som är fyllda av souvenirer och holländska symboler av alla slag. Eller varför inte ta en kopp kaffe på någon av alla uteserveringar som finns här.

Förgående inlägg
Mat i Nederländerna
Nästa inlägg
Karta