logo amsterdamguiden.nu
Hermitage H'art museum

Eremitaget

Hermitage Amsterdam heter numera H’ART Museum och har en ny inriktning.


Eremitaget Amsterdam är en kulturinstitution och ett konstmuseum beläget i Amsterdam, Nederländerna. Det är en filial till det berömda Eremitaget i Sankt Petersburg, Ryssland, och etablerades som ett resultat av ett unikt samarbete mellan de två städerna och deras respektive museer.

Grundande och plats

Eremitaget Amsterdam öppnade sina dörrar för allmänheten 2009. Museet är beläget i en klassisk byggnad vid floden Amstel, i en historisk struktur som tidigare varit ett ålderdomshem.

Utställningar och Samlingar: Museet är känt för sina växlande utställningar som lånas från den omfattande samlingen av konstverk och historiska föremål från Eremitaget i Sankt Petersburg.

Dessa utställningar täcker en bred variation av ämnen, från antika civilisationer till rysk historia och konst.

Arkitektur

Byggnaden som huserar Eremitaget Amsterdam är en imponerande historisk struktur, vars renovering och omvandling till museum har genomförts med stor omsorg för att bevara dess ursprungliga karaktär samtidigt som moderna faciliteter för museiverksamhet har införts.

Kulturellt utbyte

Eremitaget Amsterdam representerar ett betydande kulturellt utbyte och samarbete mellan Ryssland och Nederländerna. Genom sina utställningar och program bidrar det till en ökad förståelse och uppskattning av rysk konst och kultur i Västeuropa.

Utbildningsprogram

Museet erbjuder ett brett utbud av utbildningsprogram och aktiviteter för besökare i alla åldrar. Dessa program syftar till att engagera besökarna och fördjupa deras förståelse av konst och historia.

Innehåll

AmsterdamGuiden

Med AmsterdamGuiden får du mer än bara en reseplan - du får en djupare insikt och uppskattning för stadens unika kultur och historia. Starta ditt äventyr med oss på AmsterdamGuiden, och gör din vistelse i Amsterdam till en minnesvärd upplevelse!
Instagram
© Copyright 2015 - 2024 – Amsterdamguiden.nu
menucross-circle