logo amsterdamguiden.nu
Rijksmuseum Amsterdam

Riksmuséet i Amsterdam (Rijksmuseum)

Ingår med Amsterdam City Card - Mer info om kortet här!

Rijksmuseum ligger i hjärtat av Amsterdam, på Museumplein, tillsammans med andra berömda museer som Van Gogh-museet och Stedelijk-museet.

Byggnaden är ett mästerverk i sig och designades av den berömda arkitekten Pierre Cuypers. Muséet slog upp sina dörrar för första gången 1885, en omfattande renovering slutfördes 2013.

Rijksmuseum rymmer en omfattande samling av konst och konsthantverk, inklusive målningar, skulpturer, keramik, fotografier och mycket mer.

Det är mest känt för sin samling av holländska mästerverk från 1600- och 1700-talen, inklusive verk av kända konstnärer som Rembrandt, Johannes Vermeer, Frans Hals och Jan Steen.

Biljetter till Rijksmuseum

När det gäller biljetter rekommenderas det att förköpa dem online för att undvika långa köer vid entrén. En vanlig entrébiljett för vuxna kostar cirka 25 euro, medan barn och ungdomar under 18 år har gratis inträde.

Det finns också rabatterade biljetter för studenter och seniorer. Om du planerar att besöka flera museer i Amsterdam kan det vara värt att överväga att köpa ett Museumkaart eller I Amsterdam City Card, som ger rabatter och fri entré till många museer och attraktioner i staden.

För att komma till Rijksmuseum kan du använda dig av Amsterdams utmärkta kollektivtrafiksystem. Spårvagnslinjerna 2, 5, 12 och 16 stannar nära museet vid hållplatsen "Rijksmuseum".

Alternativt kan du hyra en cykel och ta dig dit på det mest holländska sättet – på två hjul!

Guidade turer

Turen tar ungefär 90 minuter och är tillgänglig på flera språk, inklusive engelska, nederländska, tyska, franska och spanska.

Det finns också särskilda turer för familjer och skolgrupper, samt turer som fokuserar på specifika teman, som holländsk konst under Guldåldern.

För den som är intresserad av en mer interaktiv upplevelse finns det även möjlighet att delta i workshops och föredrag om konst och konsthistoria.

Dessa evenemang äger rum regelbundet och är utformade för att engagera både vuxna och barn i konstens fascinerande värld.

Workshops kan omfatta allt från måleri och skulptur till fotografi och grafisk design.

Museiträdgården

När du besöker Rijksmuseum får du inte missa den vackra museiträdgården, som är öppen för allmänheten och erbjuder en lugn oas mitt i staden.

Trädgården är fylld med skulpturer, blommor och vackra växter, och är en perfekt plats att ta en paus och koppla av efter att ha utforskat museets rika samlingar.

För den hungrige besökaren finns det flera mat- och dryckesalternativ inne i museet.

Caféet och restaurangen Rijks erbjuder ett urval av läckra rätter och förfriskningar, inklusive traditionella holländska specialiteter och internationella rätter.

Det finns även möjlighet att ta en fika i det charmiga kaffebaren.

Nattvakten

En av de mest kända målningarna i museet är Rembrandts "Nattvakten". Det är en enorm målning som skildrar en grupp borgar som leds av kapten Frans Banning Cocq och löjtnant Willem van Ruytenburch.

Målningen är känd för sin detaljrikedom och för att den ger en känsla av rörelse och liv. Det är ett måste att se när man besöker Rijksmuseum.

Mjölkpigan

Ett annat känt verk i museet är Johannes Vermeers "Mjölkpigan". Det är en mindre målning som skildrar en ung kvinna som häller mjölk från en kanna i en skål.

Vermeers användning av ljus och färg är enastående och ger målningen en nästan tredimensionell kvalitet. Andra verk av Vermeer i samlingen inkluderar "Kärleksbrevet" och "Den lilla gatan".

För konstälskare och kulturintresserade

Rijksmuseum är utan tvekan en av Amsterdams mest ikoniska och älskade attraktioner och är ett absolut måste för alla konstälskare och kulturintresserade besökare.

Med sin imponerande samling av mästerverk och sitt vackra läge i hjärtat av staden är det en upplevelse som du kommer att minnas länge efter att du har lämnat museet.

Så se till att lägga Rijksmuseum högst upp på din lista över platser att besöka när du planerar din resa till Amsterdam – du kommer inte att bli besviken!

Innehåll

Biljetter till Rikjsmuseum

Biljetter till RikjsmuseumBiljetter till Rikjsmuseum

Halvprivat guidad tur

AmsterdamGuiden

Med AmsterdamGuiden får du mer än bara en reseplan - du får en djupare insikt och uppskattning för stadens unika kultur och historia. Starta ditt äventyr med oss på AmsterdamGuiden, och gör din vistelse i Amsterdam till en minnesvärd upplevelse!
© Copyright 2015 - 2024 – Amsterdamguiden.nu
menucross-circle