11 1 0 4000 1 https://amsterdamguiden.nu 300 0
Indian Thali på Saravana Bhavan restaurant i Amsterdam

Restauranger

Det är inte bara pannkakor som finns på menyn.

The Pancake Bakery

Detta är ett stort pankakshus som återfinns över hela världen. Detta är det ultimata stället att ta med hela familjen för lunch då det erbjuder något för alla. Du får själv bestämma hur du vill ha dina pankakor och det finns nästan inga begränsningar. Du kan äta pankakor med glass, chokladsås eller sirap men också med russin, bacon eller oliver.

Du bestämmer och kockarna lagar helt enkelt. De har även riktigt goda efterrätter där pajer och choklad av alla de slag dominerar listan.

Till maten kan du dricka läsk i en mängd olika smaker eller varför inte en jättelik milkshake. Stämningen är livad och härlig och designen går i färgglada mönster och färger. De erbjuder även lekhörnor för barnen där de bland annat kan bygga lego och leka med andra barn.


Nachtwacht

Detta är en stor och exklusiv restaurang där du alltid möts av ett glatt leende. Personalen är mycket kompetent och gläds alltid åt att kunna hjälpa dig. De säger sig ha Europas bästa honungspenslade revbensspjäll och det kan nog mycket väl stämma.

Menyn påminner i övrigt mycket om den amerikanska med mycket stekt kött och friterad potatis. Vill du inte äta kött så erbjuder de en stor ceasarsallad med färskt bröd till.

Även fisken är riktigt bra och du kan äta både grillad fisk, friterade räkor och hummer. Portionerna är riktigt rejäla och om man inte är så hungrig så går det utmärkt att dela en måltid med sitt sällskap.

De har ett stort utbud av vin och öl att dricka till maten och när du ätit kan du alltid sätta dig i baren för en god drink. Efterättsmenyn domineras av pajer och kaffedrinkar.


Fuoco Vivo

Fuoco Vivo är en pizzeria med oerhört goda pizzor. Det jag saknar mest från Amsterdam.


Het Blauwe Theehuis

Ett riktigt mysigt parkcafé, beläget i Vondelpark. Formen är detsamma som ett stort tefat och baren har en väldigt rolig design. Du kan både sitta inne i den speciella byggnaden och sitta ute i den friska luften i parken.

Här kan du fika smörgåsar och sallader i alla möjliga smaker. De erbjuder bakelser, pajer, glass och kakor i alla färger och former.

Du kan beställa in kaffe av alla slag och det erbjuds även drinkar, öl och vin. Här kan du sitta i timmar och bara se ut över omgivningen och fikat är dessutom riktigt gott. På kvällen är det en enklare middagsrestaurang där du kan välja mellan en del kött- och fiskrätter.

Stämningen är bohemisk och cafét lockar alla möjliga typer utav människor. En solig dag är parken definitivt värd ett besök.

De Reiger

Detta är en mysig liten kvarterskrog, belägen i stadsdelen Jordaan några kvarter utanför centrum. Det som är speciellt för restaurangen är att menyn är ny varje dag. Exempel på vad den har innehållit är svärdfisk, marinerad portobello med getost och senapssås, nybakt bröd och de Koninck på fat. Gemensamt för alla dagar är att menyn är varierad och erbjuder en hel del olika saker.

Trots att de byter meny varje dag så erhåller maten en riktigt god kvalité och kockarna besitter en stor kompetens. Inredningen går i mörka färger och på väggarna finns målningar av Vincent Van Gogh.

Deras lista över ölsorter är lång och sträcker sig över hela världen. De Reiger är en mycket trevlig plats att samlas på med sina nära och kära för en god måltid och en trevlig pratstund.

Supper Club

En mycket speciell restaurang som lockar alla möjliga typer av människor ifrån hela staden. Restaurangen är väldigt populär och det kan vara en god idé att förhandsboka. Istället för att sitta vid ett bord som gäller för de flesta restauranger världen över så ligger du på vita madrasser och äter.

Samtidigt visas film på de jättelika skärmarna som sitter över hela väggarna. Grundtanken med restaurangen var att man inte skulle stressa med maten, utan göra varje måltid till en lugn stund.

Menyn innehåller allt möjligt, exempel på vad som erbjuds är oxfilé med bakpotatis och rödvinssås och stekt lax med citronmarinad och strimlad potatis. Efter middagen blir det dans och då är stämningen alltid på topp. Är du ute efter en speciell upplevelse så är denna restaurang verkligen rätt ställe att besöka.

De Kas

Detta är en mycket trevlig gourmetrestaurang i Frankendael park, lite utanför Amsterdams centrum. Restaurangen ligger i ett växthus där massor av sol och ljus når in. Temperaturen i växthuset är alltid varm även om det regnar eller blåser ute. Menyn är väldigt annorlunda och den ändras dagligen beroende på säsong och skörd.

Det vanligaste är smörgåsar och sallader av olika slag. Även att plocka ihop egna små rätter ur menyn brukar vara populärt. De erbjuder även en hel del goda viner och drinkar med färska bär och frukter.

Människorna som kommer dig är för det mesta lite yngre och bor i Amsterdam. Personalen är mycket trevliga och lyssnar alltid på dina önskemål. Det är verkligen värt att besöka De Kas, då det är en av Amsterdams mysigaste restauranger.

Moko

Detta är en väldigt unikt utformad restaurang som är belägen i en gammal vacker träkyrka. En gång i tiden användes kyrkan som stall åt några av Napoleons hästar.

Restaurangen besitter en hel del historia och på väggarna sitter målningar med tillhörande texter som berättar om vad som utspelat sig här genom historien. Den trevliga personalen berättar även de gärna historier om den fina byggnaden.

Restaurangen har en väldigt mysig uteterass där du kan sitta i solen och äta lunch som består utav mängder av olika goda mackor. På kvällen kan du äta gourmetmiddag och välja mellan en stor mängd olika rätter, både nederländska och ifrån resten utav Europa.

Deras lista över viner och likörer är lång och det finns något för alla smaker. Moko passar utmärkt för den historieintresserade som vill äta en god måltid.

Förgående inlägg
Muséer
Nästa inlägg
Flyg till Amsterdam