11 1 0 4000 1 https://amsterdamguiden.nu 300 0
Amsterdam nattliv

Nattklubbar & Uteliv

Det är tätt mellan nattklubbarna i Amsterdam. Tänk på att dubbelkolla att vi inte har ”ljugit” på den här sidan, Coronan har tyvärr dragit fram som orkan bland Amsterdams uteställen. Vi har redan varit tvingade att plocka bort en del som klarat sig.

Café Alto

Denna mysiga jazzklubb är belägen på Leidseplein i centrala Amsterdam. Klubben är lätt att hitta då en stor saxofon pryder fasaden. På scenen spelas modern jazz live varje kväll av både nationellt och internationellt kända artister. Många stora jazzlegender har stått på scenen på Café Alto. Klubben är liten och hemtrevlig, och går framför allt i brunt och trä.

Du kan sitta i baren eller vid något av borden och dricka en öl eller kanske en whiskey. Klubben är den enda i hela Amsterdam som spelar jazz varje kväll hela veckan och både lokalbefolkning och turister dras till den.

Klubben öppnar 21.00 varje kväll och livemusiken drar igång 22.00. På vardagar stänger de 03.00 och på helgerna 04.00. I vanliga fall är inträdet gratis, men vid speciella artister så kan det kosta olika beroende på vem det är som spelar.

Bourbon Street

Detta är en bluesklubb som är tydligt inspirerad utav en klassisk musikgata i New Orleans. Varje kväll hela veckan spelas livemusik i form av blues och ibland även jazz. Ibland får klubben besök utav världsberömda bluesmusiker men det är framför allt lokala talanger som spelar där. Några dagar i veckan håller de ”jam sessions” på klubben, då får man själv prova på att spela med något av banden.

Klubbens lista över ölsorter är mycket lång och sträcker sig över hela världen. Stämningen är alltid livlig och glad och alla som besöker klubben brinner verkligen för musiken och det märks tydligt. Klubben har öppet söndagar till torsdagar ifrån 22.00 till 04.00. Fredagar och lördagar så har de öppet ifrån 22.00 till 05.00.

Escape

Escape är Amsterdams största och mest välbesökta klubb. Här samlas såväl lokalbefolkning som turister varje kväll för att dansa, umgås och ha trevligt. Här hålls temakvällar med bland annat hip hop, house och techno. Stämningen är livad och här har du aldrig tråkigt. Klubben består av tre våningar som alla går i olika färger.

Den har fyra stora dansgolv och sex barer. Beställ in din favoritdrink och dansa natten lång med dina vänner. Du kan även sitta lite separat om du vill umgås med ditt sällskap i lugn och ro.

Klubben har öppet torsdag till lördag, 23.00-05.00 och på söndagar 23.00-04.30. Inträdet ligger på ungefär 150 kronor, och då får du mycket för pengarna.

Jimmy Woos

Detta är Amsterdams mest påkostade klubb. Allting glänser och glittrar där inne och baren är gjord i marmor. Lokalen tar in 600 människor och efter midnatt brukar det vara fullt. Klubben är väldigt eftertraktad och det enda säkra kortet för att ta sig in är att vara uppskriven på listan.

Om du väl är inne så ta dig tid för att beundra den storslagna designen. Klubben består av två våningar, övervåningen är en lyxigt inredd lounge som går i svart med djuriska detaljer. Källaren är ett jättelikt dansgolv med en grym ljudanläggning och belysning. På helgerna har Jimmy Woo öppet 23.00-05.00, annars brukar de stänga vid 03.00. Inträdet ligger på ungefär 100 kronor.

Paradiso

Detta är Amsterdams kanske mest speciella klubb. Lokalen är en gammal kyrka och det syns tydligt på inredningen. På klubben finns också en stor dansscen och vissa kvällar visas dramer och dansuppvisningar där. På Paradisio är det alltid något nytt på gång och det är mest riktigt unga människor som vistas där.

Stämningen är på topp hela tiden och man kan välja mellan att ta en drink i baren eller att dansa på den jättelika scenen. Dansbelysningen gör sig väldigt bra tillsammans med de stora färgade kyrkfönstren och inuti går klubben mest i mörkt trä. Musiken är ganska blandad men domineras utav dance-music såsom house och techno.

De bekeerde suster

En trevlig pub som erbjuder Amsterdams bästa öl. Stället byggdes ursprungligen utav nunnor som påstod att dricksvattnet var för dåligt. Klosterölet, som det kallas, har anor ända ifrån 1544. Inredningen går mest i trä och på väggarna sitter det målningar i alla möjliga färger och former.

Personalen är mycket trevlig och tillmötesgående liksom hela stämningen där. Det är mest lokalbefolkningen som går till De bekeerde suster och det kan vara skönt att komma ifrån de riktiga turiststråken en stund. Åldern på besökarna varierar med alltifrån 18 till 70 år. Puben är definitivt värd ett besök och ölet är väldigt prisvärt.

Förgående inlägg
Ta dig runt i Amsterdam
Nästa inlägg
Muséer