11 1 0 4000 1 https://amsterdamguiden.nu 300 0
Snabbtåg Amsterdam Berlin

Tåg från Amsterdam till Berlin

Tågresan mellan Amsterdam och Berlin (eller Berlin till Amsterdam) är ett bra sätt att se landsbygden i två olika länder. Det finns många gröna fält, kor, får och ”framförallt” en förvånansvärd mängd vindkraftverk.

Tåget avgår från Amsterdams centralstation och anländer till Berlin Hauptbahnhof. Det finns flera tåg som går mellan de två städerna dagligen, så det borde vara enkelt att hitta ett tåg som passar dig.

Biljetter

Du kan köpa biljetter online eller på stationen. Kostnaden för biljetten varierar beroende på vilken tid på dygnet du reser och om du köper en enkelbiljett eller en returbiljett.

Du kan köpa en biljett som gäller för ett specifikt tåg, eller så kan du köpa en biljett som är giltig under en viss tid. Det finns också olika typer av biljetter som finns tillgängliga, inklusive första klass och andra klass biljetter.

Om du vill spara pengar kan du överväga att köpa en biljett som är giltig under en längre tid.

Tågresan kostar cirka 30 till 80 € enkel resa och resan tar cirka 6 timmar. Se till att resan inte innehåller byten. Om du har otur kan du då få uthärda en 11 timmar lång resa med 5 byten.

Resan

Det går tyvärr inte att åka snabbtåg (som det på bilden) hela vägen, så jag valde ”snälltåg” för att slippa byte och andra problem. Med ett byte till snabbtåg skulle resan ta minst lika lång tid, tyvärr.

Att flyga är förstås också ett alternativ, men kändes som det skulle ta minst lika lång tid när tar in den totala resetiden, kostnaden skulle bli högre speciellt när man tar med att man måste ta sig till och från flygplatserna.

Väl i Berlin

Det finns många saker att göra och se i den här Berlin, så det är en bra idé att ha en plan innan du anländer. Några av de mest populära attraktionerna inkluderar Riksdagsbyggnaden, Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie och på SMB.musuem kan du köpa biljetter till ”alla” museum i Berlin.

Maten

Maten i Berlin är mångsidig och speglar stadens historia. Det finns ett brett utbud av gatumat tillgänglig i Berlin – allt från currywurst och kebab.

Det finns restauranger för alla smaker i Berlin, från traditionell tysk mat (rejäla soppor, schnitzlar, wurst och knockwurst) till asiatisk mat eller varför inte besöka nån av dom marknaderna för att hitta färska, lokala råvaror.

Med sin blandning av kulturer och kök kommer maten i Berlin säkerligen att tillfredsställa alla.

Förgående inlägg
Karta över Nederländerna
Nästa inlägg
Köp tulpaner i Amsterdam